ANP31 jul '13 19:43

Wall Street licht hoger voor Fed-besluit

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen stonden woensdag in de middaghandel op lichte winsten.

EPa
EPa

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen stonden woensdag in de middaghandel op lichte winsten. Beleggers verwerkten een aantal macro-economische cijfers en zijn verder in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken.

De leidende Dow-Jonesindex stond op 15.534 punten, een winst van 0,1 procent. De bredere S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij en stond op 1689 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 3629 punten.

De groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal kwam boven de verwachting uit. Daar stond echter tegenover dat de groei in de eerste maanden van dit jaar fors neerwaarts is bijgesteld. Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de VS in juli sterker is gegroeid dan verwacht.

Facebook

Een van de blikvangers was Facebook. Het internetbedrijf stond kort na de opening even boven de 38 dollar, de koers van het aandeel bij de introductie op de Nasdaq in mei vorig jaar. Dat niveau was sindsdien nooit meer gehaald. In de middaghandel de handelsdag stond Facebook evenwel 0,9 procent in de min op 36,72 dollar.

Bank of America was de sterkste stijger in de Dow. Het financiële concern werd 1,4 procent meer waard. Computermaker Hewlett-Packard en farmaceut Johnson & Johnson volgden met koerswinsten van 0,9 en 0,8 procent.

Onderaan bij de hoofdfondsen stond telecombedrijf Verizon met een verlies van 1,3 procent, direct gevolgd door creditcardmaatschappij American Express met een daling van 1,2 procent. Aluminiumfabrikant Alcoa daalde 0,9 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen