ANP14 jan '13 11:42Aangepast op 14 jan '13 13:15

Abvakabo FNV wil snel duidelijkheid van TNT

ZOETERMEER (AFN) - Vakbond Abvakabo FNV wil snel om tafel met pakketbezorger TNT Express nu de overname door UPS is afgeketst. ,,Nu de overname van de baan is, is het van belang dat er gauw duidelijkheid komt over de gevolgen voor het personeel'', stelde bestuurder Susan Eijgermans maandag.

Volgens Abvakabo FNV staat behoud van werkgelegenheid en inkomen daarbij voorop. ,,De medewerkers willen gewoon hun werk goed kunnen doen'', aldus Eijgermans.

Haar collega Aynur Polat van CNV Publieke Zaak benadrukte de mogelijke negatieve gevolgen van het afketsen van de overname voor grootaandeelhouder PostNL. ,,De overname zou grote voordelen hebben voor PostNL. Nu moeten we afwachten wat de gevolgen van het uitblijven van de deal precies zullen zijn.''

De mislukte deal van TNT met UPS is slecht voor de financiële positie van PostNL, dat had toegezegd zijn belang van bijna 30 pocent in het expressbedrijf te zullen verkopen. UPS bood 9,50 euro per aandeel TNT. De beurskoers van TNT ging maandag bijna door de helft, tot 4,85 euro.

Gerelateerde artikelen