ANP23 jan '13 05:23

Modewereld strijkt neer in Amsterdam

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwste collecties worden vanaf woensdag weer getoond op de 18e editie van de Amsterdam Fashion Week (AFW). De modewereld brengt de komende dagen door in de Gashouder op het Westergasfabrieksterrein, een nieuwe plek waar dit keer een recordaantal van 35 catwalkshows te zien is.

Tijdens de voorgaande edities had het mode-evenement elders op het terrein plaats. Door de verhuizing naar de Gashouder kunnen er twee shows tegelijkertijd plaatsvinden, waardoor er meer ontwerpers op het programma staan. Vooral nieuw talent krijgt hiermee de kans zich te laten zien.

De halfjaarlijkse Amsterdam Fashion Week begon afgelopen weekeinde al voor het grotere publiek. Ditmaal zijn er meer activiteiten dan ooit voor de modeliefhebbers. In de Gashouder vindt het professionele deel van de AFW plaats. Tijdens de openingsavond woensdag zijn er shows te zien vaniNDiViDUALSand the People of the Labyrinths. Verder tonen onder anderen ontwerpers als Spijkers en Spijkers, Claes Iversen, Sjaak Hullekes, Winde Rienstra en Tony Cohen tot en met zondag 27 januari hun werk.

Gerelateerde artikelen