ANP12 jun '13 13:48Aangepast op 12 jun '13 14:03

Hoofdverdachte schoppartij komt zich melden

TURNHOUT (ANP) - Hoofdverdachte Brent L. van de schoppartij in Eindhoven in januari dit jaar komt zich volgende week zelf in Nederland melden. Dat zei zijn advocaat, Freddy Mols, woensdag. Dinsdag bepaalde het hof van cassatie in Brussel dat de Belgische L. uitgeleverd mag worden. Dat wil hij volgens zijn advocaat niet afwachten.

De advocaat zegt praktische afspraken te hebben gemaakt met het Openbaar Ministerie in Den Bosch. ,,Alleen de details moeten nog worden uitgewerkt," aldus Mols. Eerder kwam een van de andere verdachten zichzelf melden nadat de rechter in België had bepaald dat hij kon worden uitgeleverd.

Brent L. zou door de uitspraak dinsdag ontgoocheld zijn. Hij was ten tijde van de mishandeling minderjarig en had daarom niet verwacht dat hij uitgeleverd zou worden. L. hoopt volgens zijn advocaat op korte termijn weer naar België terug te kunnen. Hij volgt het laatste jaar van praktijkgericht onderwijs en hoopt eind juni nog een aantal examens te kunnen maken en taken af te ronden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen