ANP7 jul '13 03:57

Hamilton lijkt op tijd klaar

Auteur: ANP Nieuws

NÜRBURGRING (ANP) - Formule1-coureur Lewis Hamilton gaat zondag van pole van start in de Grote Prijs van Duitsland op de Nürburgring.

EPA
EPA

NÜRBURGRING (ANP) - Formule1-coureur Lewis Hamilton gaat zondag van pole van start in de Grote Prijs van Duitsland op de Nürburgring. De Brit reed zaterdag in zijn Mercedes de beste tijd in de kwalificatie. Het is de 29e pole uit zijn loopbaan.

Hamilton was verrast door zijn goede prestatie. ,,De voorgaande trainingen verliepen ronduit slecht. We hebben vervolgens heel veel veranderd aan de auto en hoopten dat het zou werken. Dat deed het.''

Sebastian Vettel start in eigen land in zijn Red Bull als tweede, voor zijn Australische teamgenoot Mark Webber. Vettel stond op de Nürnburgring nog nooit op pole, al was hij er ook nog nooit zo dicht bij. ,,Ik heb gedaan wat ik kon'', verklaarde hij. ,,Meer dan dit zat er niet in. Ik had ook niet op meer gerekend.''

Nico Rosberg, vorige week nog winnaar op Silverstone, start in zijn Mercedes vanaf de 11e positie. De Nederlander Giedo van der Garde staat met zijn Caterham op de 21e en voorlaatste plek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen