ANP1 feb '13 11:13Aangepast op 1 feb '13 11:57

Berlusconi wil weer wegblijven bij processen

EPA
EPA

MILAAN (ANP) - Silvio Berlusconi heeft opnieuw verzoeken ingediend om weg te mogen blijven bij rechtszaken tegen hem. De ex-premier van Italië heeft maandag geen tijd, noch voor het seksschandaal 'Rubygate' noch voor het hoger beroep tegen zijn veroordeling tot 4 jaar cel in het fraudeschandaal rond zijn mediabedrijf Mediaset.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA vrijdag gemeld. Berlusconi zegt dat hij het te druk heeft met de campagne voor de parlementsverkiezingen eind deze maand. Officieel is hij geen kandidaat-premier meer. Dit heeft hij met de Lega Nord moeten afspreken, de juniorpartner in zijn centrumrechtse alliantie. Berlusconi blijft zich echter opstellen als politiek leider.

Volgens Italiaanse media probeert Berlusconi te voorkomen dat hij nog voor de gang naar de stembus negatief in de publiciteit komt met een veroordeling. In de Rubygate-zaak gaat het om machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen. In de Mediaset-zaak zou hij voor honderden miljoenen euro's hebben gesjoemeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen