ANP12 mrt '13 12:51Aangepast op 12 mrt '13 13:37

Bundesbank: schuldencrisis nog niet voorbij

Jens Weidmann. EPA
Jens Weidmann. EPA

FRANKFURT (AFN/DPA/RTR/BLOOMBERG) - De Europese schuldencrisis is nog niet voorbij. Dat heeft de president van de Duitse centrale bank dinsdag gezegd bij de bekendmaking van de resultaten van de Bundesbank over 2012.

,,Ondanks de recente rust op de financiële markten is de crisis nog niet ten einde. Er blijft onzekerheid over de hervormingen in Cyprus en Italië en de hervormingen in Frankrijk lijken te zijn stilgevallen'', aldus Jens Weidmann. Volgens de Duitse centralebankpresident heeft de eurozone slechts een deel van het vertrouwen teruggewonnen dat verloren is gegaan door de schuldencrisis.

De Bundesbank maakte bekend dat de winst over 2012 is uitgekomen op 664 miljoen euro, tegen 643 miljoen euro in 2011. De winst werd beperkt door de hogere voorzieningen die de Bundesbank trof om de risico's van de crisis op te kunnen vangen. De Duitse regering had vooraf verwacht dat de Bundesbank een winst zou boeken van 1,5 miljard euro in 2012.

Structureel sterk

Weidmann zei tevens dat de Duitse economie structureel sterk is, ondanks de economische krimp in het vierde kwartaal van 2012. De president van de Bundesbank denkt dat de groei van de grootste economie van Europa in de loop van dit jaar weer aantrekt, ongeacht de aanhoudende onzekerheid en de recessies in delen van het eurogebied.

De Bundesbank bevestigde verder dat de Duitse economie in 2012 met 0,7 procent is gegroeid. Voor dit jaar wordt door de centrale bank gerekend op een economische groei van 0,4 procent.

Gerelateerde artikelen