ANP4 jan '13 07:25

Nikkei begint 2013 met flinke winst

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is vrijdag met een flinke winst aan het nieuwe jaar begonnen. Beleggers op de Japanse beurs konden vandaag pas reageren op het begrotingsakkoord in de VS, dat eerder deze week zorgde voor een rally op de wereldwijde aandelenmarkten.

De Nikkei maakte een inhaalslag en eindigde 2,8 procent hoger op 10.688,11 punten. Dat is het hoogste niveau sinds maart 2011.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag verliezen zien in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. De stemming werd gedrukt door de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed). Daaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk nog dit jaar stopt met het opkopen van obligaties om de economie te ondersteunen.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul zakte 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor ook 0,4 procent. In China, waar beleggers terugkeerden na de feestdagen, steeg de Shanghai Composite op de eerste handelsdag van het jaar 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen