ANP27 jan '13 16:40

FC Utrecht blijft winnen

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zondag ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. In eigen huis werd Willem II verslagen, 3-1. Het elftal van trainer Jan Wouters blijft daardoor met overtuiging de nummer 6 van de eredivisie. Willem II staat nog steeds onderaan.

De beste mogelijkheid in het eerste deel was nog wel voor Willem II. Na 35 minuten kopte Philipp Haastrup de bal langs doelman Robin Ruiter, maar kon Anouar Kali op de lijn redding brengen. Vlak voor rust was er nog een mooie kans voor de Tilburgers, maar zag Danny Guijt zijn kopbal rakelings naast gaan.

Verder was Utrecht wel wat meer in balbezit, maar werd het aanvankelijk nauwelijks gevaarlijk. Daarvoor ontbrak het tempo in de acties van het elftal van Wouters, vooral omdat er meer achteruit dan vooruit werd gespeeld. Dit tot lichte irritatie van de toeschouwers. Het goed georganiseerde Willem II, nog zonder de van FC Twente overgenomen back Tim Cornelisse, kon daardoor in eerste instantie tegen de vrij fantasieloze thuisclub probleemloos overeind blijven.

Kansjes

Een paar kansjes waren er wel voor Utrecht, dat Tommy Oar (geblesseerd) en Jacob Mulenga (Afrika Cup) miste. Een schot van Marc van der Maarel eindigde op de vuisten van keeper David Meul, Alexander Gerndt kon net niet bij de bal na een aardige voorzet van Edouard Duplan. Verder schoot Gerndt nog een keer over.

Na de hervatting pakte FC Utrecht de zaak energieker aan. Dat leidde al na enkele minuten tot de 1-0. Kali, de man die eerder aangaf na dit seizoen te vertrekken, rondde een door hem zelf ingeleide aanval met een hard schot van dichtbij af. Gerndt en Duplan waren bij de voorbereiding betrokken. Voor Kali was het zijn eerste treffer van dit seizoen.

De beslissing viel in de 67e minuut. Duplan tikte de 2-0 binnen, nadat verdediger Gaby Jallo er niet in slaagde de bal na een voorzet van Gerndt afdoende weg te werken. Invaller Bob Schepers maakte er in de slotminuten nog 3-0 van. Door Robbie Haemhouts deed Willem II vervolgens nog iets terug.

Gerelateerde artikelen