ANP28 jun '13 10:14

'Hypotheken moeten weer begrijpelijk worden'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Financiële producten als hypotheken en individueel pensioensparen zouden makkelijker met elkaar te vergelijken moeten zijn.

DEN HAAG (AFN) - Financiële producten als hypotheken en individueel pensioensparen zouden makkelijker met elkaar te vergelijken moeten zijn. Dat kan met de invoering van standaardversies van deze ingewikkelde producten. Dat staat in het vrijdag gepubliceerde advies van de Commissie Structuur Nederlandse Banken, die in opdracht van het ministerie van Financiën heeft onderzocht hoe de dienstbaarheid en stabiliteit van het bankwezen verbeterd kan worden.

In de ogen van de commissie zijn banken te veel transactiegericht geweest. De dienstverlening werd hierdoor ondoorzichtig en voor klanten was het vaak niet duidelijk wat een product precies inhield. De consument kreeg daardoor soms veel onnodige of verborgen kosten voor zijn kiezen.

Om beter te kunnen aansluiten bij de behoeftes van de samenleving is het verder belangrijk dat er meer concurrentie komt tussen banken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen