ANP9 jun '13 19:08

Tennisfinale onderbroken door raddraaier

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Een man met een brandende fakkel heeft zondag op Roland Garros kort de finale tussen de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer verstoord.

EPA
EPA

PARIJS (ANP) - Een man met een brandende fakkel heeft zondag op Roland Garros kort de finale tussen de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer verstoord. Beveiligers wisten de man die probeerde het Parijse gravel te betreden te overmeesteren, waarna de partij kon worden hervat. Nadal leidde met 1-0 in sets en 5-1 in de tweede set.

In totaal waren vier personen bij het incident betrokken. Slechts één van hen sprong daadwerkelijk over de omheining. Hij kwam zelfs redelijk dicht in de buurt van Nadal. Kort later verklaarde de toernooidirectie dat de zaak onder controle was. ,,De politie handelt het nu verder af.''

Eerder al waren twee demonstranten uit het stadion verwijderd. Zij hadden een spandoek bij zich. Daarin werd geroepen om het aftreden van de Franse president François Hollande. De oproep werd kennelijk gedaan omdat deze onlangs het homohuwelijk toestond.

Gerelateerde artikelen