ANP15 mrt '13 20:26

Ex-manager JPMorgan ontkent schuld verliezen

EPA
EPA

WASHINGTON (AFN/RTR) - Een voormalige topmanager van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase ontkent dat zij verantwoordelijk was voor de miljardenverliezen door ongeoorloofde handelsacties die vorig jaar naar buiten kwamen. Dat heeft het voormalige hoofd van de afdeling waar het verlies van uiteindelijk meer dan 6 miljard dollar werd geleden, vrijdag gezegd tegen een Senaatscommissie in Washington.

Volgens oud-afdelingschef Ina Drew hebben andere werknemers, waaronder haar persoonlijke assistenten, haar misleid door verkeerde informatie te geven over de risico's die werden genomen en de verliezen die werden geleden. Zelf leverde ze goed werk en acht ze zich niet persoonlijk verantwoordelijk. Drew was in haar functie als risicodirecteur verantwoordelijk voor risicovolle investeringen. Zij stapte in mei vorig jaar op bij de bank nadat het megaverlies naar buiten kwam.

JPMorgan heeft volgens de Senaatscommissie beleggers misleid over de omvang van de handelsverliezen en geprobeerd hebben de regels te ontduiken. In de commissie zitten onder andere de Republikein John McCain en de Democraat Carl Levin.

Gerelateerde artikelen