ANP11 jun '13 22:25

Zorgen centrale steun wegen op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street sloten dinsdag met flinke verliezen.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street sloten dinsdag met flinke verliezen. Beleggers reageerden teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe steunmaatregelen van de centrale bank van Japan. Koopjesjagers leken de verliezen in de middag nog wat te verzachten, maar konden niet voorkomen dat de graadmeters fors in het rood zakten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 15.122,02 punten. De S&P 500-index verloor 1 procent en sloot op 1626,13 punten. Technologiebeurs Nasdaq gaf 1,1 procent prijs en eindigde op 3436,95 punten.

De Bank of Japan besloot dinsdag geen nieuwe maatregelen te nemen om de onrust op de Japanse obligatiemarkt te beteugelen. Veel analisten hadden juist gerekend op aanvullende maatregelen. Ook was de blik van Amerikaanse beleggers gericht op Europa, waar het Duitse constitutioneel hof een hoorzitting houdt over de rechtmatigheid van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Financiële fondsen

In New York werden vooral financiële fondsen de dupe van de onrust. Morgan Stanley verloor bijna 4 procent en Bank of America leverde 1,4 procent in. Een Amerikaanse ING-analist voorspelde dat de markt beweeglijker zal worden nu de optie bestaat dat de stimuleringsprogramma’s niet worden voortgezet.

Google bevestigde dinsdag de aankoop van Waze, maker van navigatie-apps, zonder financiële details van de overeenkomst te noemen. Bronnen noemden eerder een koopbedrag van 1,1 miljard dollar. Het aandeel sloot 1,2 procent lager.

Dole

Dole, producent van onder meer vruchten in blik, maakte een sprong van 22,2 procent nadat topman David Murdock had gezegd het bedrijf voor 645 miljoen dollar (486 miljoen euro) van de beurs te willen halen.

De euro was 1,3313 dollar waard, tegen 1,3273 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie daalde met 0,5 procent tot 95,26 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 102,84 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen