ANP19 jan '13 05:10

Twee nieuwe boeken over Pim Fortuyn

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Zaterdag zien twee nieuwe boeken over Pim Fortuyn het licht. Ze zijn van de hand van Bert Snel, voormalig hoogleraar en oud-voorzitter van de LPF.

Het boek 'Pim 1' gaat over Fortuyns werk en ideeën als socioloog en politicus tussen 1990 en zijn dood in mei 2002, 'Pim 2' gaat over Fortuyn en de drie partijen waarvoor hij actief was: Leefbaar Nederland, Leefbaar Rotterdam en de Lijst Pim Fortuyn. Die laatste partij kwam anderhalve week na de moord op Fortuyn met 26 zetels in de Tweede Kamer en trad daarna toe tot het eerste kabinet-Balkenende, dat echter niet langer dan 87 dagen zat.

Snel overhandigt exemplaren van zijn boeken zaterdag in het Parkhotel in Den Haag aan staatssecretaris Fred Teeven, die in het voorjaar van 2002 lijsttrekker werd van Leefbaar Nederland, nadat Fortuyn daar met ruzie was vertrokken.

Snel was voorzitter van de LPF van 2004 tot 2007 en is sinds 2003 voorzitter van de Prof. dr. W.S.P Fortuyn Stichting, het wetenschappelijk bureau van de LPF. Hij was praktisch het hele jaar 2002 actief in Leefbaar Nederland en van september 2003 tot en met de ontbinding van de LPF ook in die partij actief.

Snel doceerde onder andere aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam. Fortuyn volgde als student sociologie aan de VU enkele van zijn colleges.

Gerelateerde artikelen