ANP16 mrt '13 15:14

AH: klanten hebben geen last van acties

ANP
ANP

ZAANDAM (ANP) - Klanten van Albert Heijn hebben geen last van de stakingsacties bij distributiecentra. Dat stelde het supermarktbedrijf zaterdag. Volgens Albert Heijn is de bevoorrading van alle ruim 850 winkels op orde.

CNV Dienstenbond en Albert Heijn werden het vrijdag eens over een nieuwe 2-jarige cao voor de medewerkers van de distributiecentra. FNV Bondgenoten wees het akkoord echter van de hand en zette de acties bij de centra door. Bij vier van de zes centra deden daar vrijdag ruim 200 mensen aan mee, wat volgens het bedrijf neerkomt op circa 5 procent van het totaal aantal medewerkers. Zaterdag legden ongeveer 40 medewerkers bij twee distributiecentra, in Zaandam en Tilburg, het werk neer. ,,Doordat ook nu de meerderheid van de medewerkers gewoon aan het werk bleef, heeft dit geen effect op de leveringen vanuit alle zes onze distributiecentra naar de winkels'', aldus Albert Heijn.

FNV Bondgenoten bestrijdt de weergave van het bedrijf. Volgens campagneleider Ron Meyer hebben veel meer medewerkers het werk neergelegd. Vrijdag ging het in totaal om zeker ruim 500 mensen, onder wie 85 Poolse uitzendkrachten. In het weekeinde zijn het er minder, maar naar verwachting nog altijd zo'n 200, aldus Meyer.

Als Albert Heijn niet voor maandagochtend tegemoet komt aan de eisen van de FNV, worden de stakingsactiviteiten verder opgebouwd. Volgens Meyer gaan dan alle zes distributiecentra plat. Dat kan de komende tijd, in de aanloop naar Pasen, tot lege schappen in de winkels leiden, zei hij.

Gerelateerde artikelen