ANP17 mrt '13 17:25

Cavani houdt Napoli in spoor van Juventus

NAPELS (ANP) - Edinson Cavani heeft Napoli zondag in het spoor van koploper Juventus gehouden. De Uruguayaanse topschutter had met twee doelpunten, waaronder een benutte strafschop, een belangrijk aandeel in de nipte zege op Atalanta: 3-2. Goran Pandev maakte 10 minuten voor tijd het winnende doelpunt voor de club uit Napels.

Juventus, dat zaterdag al met 2-0 had gewonnen van Bologna, voert de Serie A aan met 65 punten uit 29 wedstrijden. Napoli volgt op 9 punten, AC Milan staat 11 punten achter op de 'Oude Dame'. De ploeg uit Milaan dankte de zege op Palermo aan twee doelpunten van Mario Balotelli: 2-0. De flamboyante spits werd afgelopen dinsdag node gemist door de 'Rossoneri' op bezoek bij FC Barcelona in de Champions League (4-0). Na zes duels staat Balotelli dit seizoen in de Serie A al op zeven doelpunten.

Fiorentina verstevigde de vierde plaats, op 14 punten van 'Juve', door winst op FC Genoa: 3-2. De club uit Florence dankte die zege aan een eigen doelpunt van Mattia Cassani, een kwartier voor tijd. Fiorentina stond toen net met tien man op het veld, na rood voor Andrea Bertolacci.

Gerelateerde artikelen