ANP7 mrt '13 14:20Aangepast op 7 mrt '13 15:26

Tot 6 jaar cel in zaak bende Aran de Jong

DEN BOSCH (ANP) - De twee belangrijke medeverdachten uit de drugsbende van de vermoorde hoofdverdachte Aran de Jong krijgen 6 en 5,5 jaar celstraf. De rechtbank in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald.

Glenn M. (52) uit Waalwijk en Serge van L. (42) uit Roermond hebben zich schuldig gemaakt aan import van ongeveer 3000 kilo hasj uit Pakistan en export van honderden kilo’s hennep en hasj naar Engeland en Italië. Zij regelden de drugs en de transporten en hadden de contacten met de Italiaanse en Engelse afnemers. Ze maakten bovendien deel uit van een criminele organisatie en hebben de criminele winst witgewassen, aldus de uitspraak. De verdachten werden donderdag direct teruggestuurd naar de gevangenis.

De 6 jaar celstraf voor Glenn M. is gelijk aan de eis van het OM, de straf voor Serge van L. valt iets lager uit.

Overige verdachten

In totaal verdenkt het Openbaar Ministerie 18 mensen van betrokkenheid bij de drugsbende. De rechtbank is nog bezig met de uitspraken over de overige verdachten.

Aran de Jong (41) werd in november kort voor het begin van de rechtszaak doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Eindhoven. Net als het OM beschouwt de rechtbank hem als de leider van de organisatie.

Het OM schat dat er zeker 42 miljoen euro met de drugstransporten is verdiend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen