ANP18 jan '13 04:43

Koploper PSV trapt af tegen PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - PSV en PEC Zwolle brengen vrijdagavond in Eindhoven de tweede helft van het voetbalseizoen op gang. De ploeg van trainer Dick Advocaat wil in het eigen Philips Stadion de koppositie in de eredivisie verstevigen. PSV ging de winterstop in als koploper met 40 punten uit 18 wedstrijden en een aanzienlijk beter doelsaldo dan FC Twente, dat evenveel punten heeft. Promovendus FC Zwolle staat 14e met 15 punten.

De Eindhovenaren versterkten zich in januari al met de Zweedse middenvelder Oscar Hiljemark, die vrijdag kan debuteren in het rood-wit van PSV. Advocaat hoopt dat de leiding van de club er voor het einde van de transfermarkt ook in slaagt Adam Maher van AZ te strikken. Erik Pieters keert tegen PEC na ruim 8 maanden blessureleed terug in de hoofdmacht. De wedstrijd in Eindhoven begint om 20.00 uur.

FC Twente begint het jaar 2013 zaterdag met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ajax en Feyenoord, die beide 3 punten van de kop staan, nemen het zondag tegen elkaar op in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen