ANP14 jan '13 21:04Aangepast op 14 jan '13 21:55

'Dell praat met private equity over overname'

EPA
EPA

ROUND ROCK (AFN) - De Amerikaanse computerfabrikant Dell wordt mogelijk overgenomen door privateinvesteringsmaatschappijen. Dat meldde het financiële persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden bij de onderhandelingen. Op de beurs in New York sprong het aandeel Dell omhoog.

Het zou gaan om voorlopige gesprekken en een deal kan nog stuklopen omdat de financiering niet rond komt of geen overeenstemming wordt bereikt over een exitstrategie van de investeerders in de toekomst. Naar verluidt is met verschillende grote banken contact geweest over financiering van de overname.

Topman en oprichter Michael Dell had in 2010 al eens aangegeven een overname door private partijen te overwegen. Hij bezit zelf 15,7 procent van de aandelen. Het concern heeft te kampen met een afzwakkendepc-verkoop, vooral door concurrentie van smartphones en tablets. Dell verloor vorig jaar bijna een derde van zijn beurswaarde.

Wall Street

Op Wall Street steeg Dell 13 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna 8 maanden. De marktwaarde van Dell steeg door de rally tot circa 21 miljard dollar. Kort daarna werd de handel tijdelijk stilgelegd.

Maandag werd door onderzoeksbureau Gartner gemeld dat de wereldwijde computerverkoop van Dell in het vierde kwartaal met 21 procent is gedaald op jaarbasis naar 9,2 miljoen stuks. Het marktaandeel bedroeg 10,2 procent. Dell was daarmee de op twee na grootste pc-fabrikant, na Lenovo en HP.

Gerelateerde artikelen