ANP1 jul '13 14:53

‘Hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting hoger openen.

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting hoger openen. Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie, die een halfuur na aanvang van de handel bekend zal worden gemaakt.

De handel zal deze week vooral in het teken staan van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag wordt vrijgegeven. Mogelijk wordt aan de hand van het banencijfer duidelijker wanneer de Federal Reserve verwacht de steun geleidelijk te kunnen afbouwen. Wall Street is bovendien woensdag maar een halve dag open en houdt donderdag de deuren gesloten in verband met de viering van Onafhankelijksdag.

Het aandeel Onyx Pharmaceuticals noteert ruim 50 procent hoger in de voorbeurshandel. Het bedrijf, dat medicijnen tegen allerlei vormen van kanker maakt, liet zondag weten een miljardenbod van branchegenoot Amgen te hebben afgewezen. Amgen bood 120 dollar per aandeel. Onyx vindt dat het bedrijf veel meer waard is.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,4 en 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. De graadmeters op Wall Street sloten vrijdag overwegend met verlies. Beleggers namen gas terug na de koersstijgingen van de voorgaande dagen en wogen het belang van uitspraken van centrale bankiers en van economische cijfers. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 14.909,83 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen