ANP4 jan '13 15:00

'Kleine openingswinst Wall Street’

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De stemming wordt gesteund door een positief rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in december met 155.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op 153.000 nieuwe banen. De banengroei in november werd opwaarts bijgesteld van 146.000 tot 161.000 banen. De werkloosheid bleef vorige maand onveranderd op 7,8 procent van de beroepsbevolking.

Een halfuur na de openingsbel zullen nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector voor december en de fabrieksorders over november bekend worden gemaakt.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag sloot Wall Street lager nadat uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat de centrale bank mogelijk nog dit jaar stopt met het opkopen van obligaties. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 13.391,36 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen