ANP21 mei '13 15:54

Wall Street opent met lichte winst

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met lichte plussen geopend. Beleggers wachten op de verklaring die de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke woensdag zal afgegeven voor het economische comité van het Congres.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 15.383 punten. De brede S&P 500-index kreeg er 0,2 procent bij tot 1669 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 3499 punten.

Het aandeel Home Depot sprong er uit met een winst van 2,3 procent. De grootste doe-het-zelfketen van de VS heeft in het eerste kwartaal van dit jaar geprofiteerd van een opleving van de Amerikaanse huizenmarkt. De nettowinst steeg met 18 procent tot 1,2 miljard dollar, ofwel 83 cent per aandeel. Dat was meer dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde het concern zijn winstverwachting voor het gehele jaar op.

JPMorgan Chase noteerde bijna 2 procent hoger. De aandeelhouders van de Amerikaanse banken stemmen dinsdag over de dubbelrol van Jamie Dimon als voorzitter en CEO.

Gerelateerde artikelen