ANP16 jan '13 09:51Aangepast op 16 jan '13 14:02

Helikopter raakt kraan en crasht in Londen

AFP
AFP

LONDEN (ANP) - In het centrum van Londen is een helikopter neergestort nadat het toestel in dichte mist een kraan op het dak van een 185 meter hoog leegstaand gebouw had geraakt. Daarbij vielen twee doden, meldde de BBC. De helikopter stortte daarna brandend neer in de straat bij het gebouw, nabij treinstation Vauxhall Station en het hoofdkwartier van de Britse internationale inlichtingendienst MI6.

Door de crash kwamen de piloot en een persoon op de grond om het leven en raakten negen mensen gewond van wie er zes naar een ziekenhuis werden gebracht. De kraan hing na het incident geknakt aan de gevel van het gebouw aan de St George Wharf. Volgens Sky News zijn bij de crash ook twee auto's geraakt.

Het toestel kwam na de botsing neer op straat waar een grote vuurzee ontstond. De Londense brandweer die 90 mensen inzette, had het brandende wrak van de helikopter binnen twintig minuten geblust.

Andere route

Volgens een woordvoerder van het Londense helikoptervliegveld bij Battersea had de piloot gevraagd om een andere route te mogen vliegen en te landen vanwege de weersomstandigheden.

De Britse antiterreurdienst gaat niet uit van een aanslag. ,,Er wijst niets in de richting van een terreurlink'', concludeert de dienst.

Gerelateerde artikelen