ANP29 jan '13 15:06Aangepast op 29 jan '13 21:41

Hennepplantage onder kinderdagverblijf

GELEEN (ANP) - De politie heeft dinsdag een hennepplantage ontdekt in een kelder onder een kinderdagverblijf in Geleen. Het verblijf is, na inspectie van de GGD voor een week gesloten, aldus een woordvoerster van de gemeente. De situatie is niet veilig genoeg.

Burgemeester Sjraar Cox wil volgens de woordvoerster bekijken of het kinderdagverblijf geheel gesloten kan worden. ,,Hij vindt het onacceptabel dat er kinderen worden opgevangen boven een hennepplantage en acht het onwaarschijnlijk dat de exploitant en eigenaar er niets van wisten.''

Op het moment van de ontdekking waren er ongeveer 15 kinderen in het kinderdagverblijf. De ouders werden door het kinderdagverblijf gevraagd om de kinderen op te halen. De politie liet weten dat er geen directe verbinding was tussen de kelder met de hennepplantage en het kinderdagverblijf erboven.

Onder de woning die op hetzelfde perceel staat werd ook een hennepplantage ontdekt. In totaal werden 90 planten gevonden. De eigenaar van het pand en perceel was niet aanwezig. Hij is niet de exploitant van het kinderdagverblijf. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen