ANP18 jan '13 12:03

Orthopedagoog Haarlem vast wegens ontucht

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

HAARLEM (ANP) - Een 58-jarige orthopedagoog uit Haarlem zit al 1,5 maand vast omdat hij ervan wordt verdacht dat hij tijdens zijn werk jarenlang kinderen heeft misbruikt. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Noord-Holland vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar.

De arrestatie volgde op een aangifte in september. Die ging over ontucht met een minderjarige die in 2010 en 2011 bij de man onder behandeling was geweest. Na zijn aanhouding bekende de man ook ontucht te hebben gepleegd, dan wel pogingen daartoe, met nog 11 andere minderjarigen.

De man is voor soortgelijke feiten eerder veroordeeld en was sinds maart vorig jaar weer op vrije voeten. Hij heeft toen ook een beroepsverbod gekregen. Nadat hij was vrijgekomen in maart 2012, heeft hij niet meer met kinderen gewerkt en heeft hij zich laten behandelen. In die zaak ging het om ontucht met één kind. De Haarlemmer heeft toen volgehouden dat het bij dat enkele geval is gebleven. Er is wel onderzoek gedaan naar mogelijk meer slachtoffers, maar daarvoor ontbraken destijds aanwijzingen.

Gerelateerde artikelen