ANP1 feb '13 15:31Aangepast op 1 feb '13 15:59

Aandeelhouders SNS afhankelijk van rechter

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van SNS Reaal zijn voor een eventuele compensatie voor de nationalisering van de bank en verzekeraar afhankelijk van het oordeel van de Ondernemingskamer. Als het aan het ministerie van Financiën ligt krijgen de beleggers niets.

In zijn onteigeningsbesluit stelde minister Jeroen Dijsselbloem vrijdag dat de compensatie voor aandeelhouders op 0 euro moet worden gesteld. Hij voegde eraan toe dat hij zo snel mogelijk met een officieel aanbod tot schadeloosstelling zal komen. Vervolgens wordt de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam gevraagd de schadeloosstelling definitief vast te stellen.

Als aandeelhouders bezwaren hebben tegen het aanbod van de minister moeten zij zich eveneens tot de Ondernemingskamer richten. De Stichting Beheer SNS Reaal beraadt zich nog over een beroep. Eerder op de dag liet de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) weten dat het overweegt twee juridische procedures aan te spannen.

Door de nationalisatie zijn alle aandelen SNS onteigend. Donderdag waren zij bij het sluiten van de beurshandel nog 0,84 euro per stuk waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen