ANP22 mei '13 14:56

‘Wall Street opent licht hoger’

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk licht hoger. De handel zal vooral in het teken staan van de Amerikaanse Federal Reserve. De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zal om 16.00 uur (Nederlandse tijd) een verklaring afleggen voor het Congres. Later op de dag komen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed naar buiten.

Beleggers zijn vooral benieuwd of Bernanke iets zal zeggen over de toekomst van het huidige stimuleringsbeleid van de centrale bank. Dat beleid wordt gezien als een belangrijke aanjager van de recordreeks op Wall Street. Dinsdag liet de president van de centrale bank van St. Louis al weten dat het stimuleringsprogramma van de Fed voorlopig door moet gaan.

Ook wordt uitgekeken naar de verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten. Dat cijfer zal een half uur na de opening worden vrijgegeven.

Target

Detailhandelaar Target bracht voorbeurs de resultaten naar buiten. De op een na grootste discountwinkelketen in de Verenigde Staten zag de winst afgelopen kwartaal met bijna 30 procent dalen. Het concern weet de afname aan het slechte weer in de eerste maanden van 2013 en aan belastingverhogingen. Target waarschuwde vorige maand al dat de winst in het afgelopen kwartaal lager was dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag met lichte winst. De stijging was al genoeg voor een nieuw slotrecord van de S&P 500-index. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 15.387,58 punten. De brede S&P 500-index kreeg er 0,2 procent bij tot 1669,16 punten.

Gerelateerde artikelen