ANP25 jan '13 14:59

‘Wall Street begint met winst’

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van toonaangevende bedrijven als Microsoft, AT&T en Procter & Gamble.

Procter & Gamble, de grootste producent van consumentenproducten ter wereld, heeft een sterk kwartaal achter de rug. Het Amerikaanse concern zag de nettowinst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 meer dan verdubbelen en verhoogde ook de verwachtingen voor het volledige jaar.

De Amerikaanse softwaremaker Microsoft heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar geprofiteerd van een sterke vraag naar zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8. Het bedrijf rapporteerde donderdag na de slotbel een recordomzet van 21,5 miljard dollar. De omzet lag in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. De winst viel iets hoger uit dan voorzien.

AT&T

Telefoniebedrijf AT&T leed in het vierde kwartaal van 2012 een verlies van 3,9 miljard dollar. Dat is flink minder dan een jaar eerder, toen AT&T een nettoverlies van 6,7 miljard dollar in de boeken zette, maar het resultaat blijft wel achter bij de gemiddelde verwachting van analisten. De omzetprognose voor 2013 is wel beter dan verwacht.

Op macro-economisch wordt nog gewacht op de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 tot 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag sloten de New Yorkse graadmeters verdeeld. Een flink koersverlies van technologiegigant Apple drukte de technologiegraadmeter Nasdaq 0,7 procent omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 13.825,33 punten.

Gerelateerde artikelen