ANP22 jan '13 07:21

Nikkei sluit met verlies

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag na een wisselvallige handelssessie met verlies gesloten. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die het monetaire beleid verder versoepelde om de economie te stimuleren. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 10.709,93 punten.

De Japanse centrale bank introduceerde een monetair versoepelingsbeleid met een open einde en een inflatiedoelstelling van 2 procent. Volgens handelaren was het besluit van de centrale bank al grotendeels verwerkt in de koersen. De Japanse financiële instellingen, die een rally lieten zien na het besluit van Bank of Japan, wisten de winsten deels vast te houden. Shinsei Bank klom 2,4 procent en Daiwa Securities won 0,9 procent.

Cameramaker Olympus, die in 2011 werd getroffen door een boekhoudschandaal, steeg 6,6 procent. De Tokyo Stock Exhange haalde het aandeel van de lijst voor een mogelijke schrapping van de beursnotering.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul klom 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef onveranderd op het hoogste niveau in 20 maanden tijd.

Gerelateerde artikelen