ANP22 mei '13 08:24

Brunel ziet 2013 als overgangsjaar

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Brunel ziet 2013 als een tussenjaar, waarin het bedrijf zich opmaakt voor stevige groei in de komende jaren. Dat zei bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld van het detacheringsbedrijf woensdag tegen AFN.

,,De omzet zal dit jaar ongeveer even hoog zijn als vorig jaar, of licht stijgen. De winstgevendheid zal ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar'', voorspelde Van Barneveld. ,,We zetten het bedrijf dit jaar klaar voor verdere groei in de periode van 2014 tot en met 2016. Dat doen we door de organisatie te versterken, bijvoorbeeld door verbetering van IT. Met een opleving van de economie mag er vanaf 2014 een stevige groei worden verwacht.''

Vorig kwartaal zag Brunel de omzet met 3 procent stijgen tot 296,2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte echter met 35 procent tot 13,5 miljoen euro.

Offshoreprojecten

Die forse daling weet Van Barneveld aan de investeringen in IT, die in het derde kwartaal van vorig jaar werden ingezet. Daarnaast vielen inkomsten uit grote offshoreprojecten in Australië weg en kende het afgelopen kwartaal twee werkdagen minder dan het eerste kwartaal van 2012.

De onderliggende trends zijn volgens de bestuursvoorzitter goed. ,,In Nederland en Duitsland hebben we een operationele winstmarge van 10 procent. Dat zie je bij geen van onze concurrenten. Bij Energie zagen we een sterke omzetgroei, van 30 procent. Dat maakt ons erg zeker voor de toekomst.''

Brunel werd vorig jaar geconfronteerd met onregelmatigheden in de Amerikaanse boekhouding. Daardoor moest de eerder gemelde winst over 2011 worden verlaagd en werden ook de resultaten van 2012 onlangs aangepast. Van Barneveld benadrukte in dit verband woensdag nogmaals dat de versterking van de interne controle ,,de hoogste prioriteit'' heeft.

Gerelateerde artikelen