ANP29 mei '13 09:26Aangepast op 29 mei '13 10:46

'Euronext daagt ook BinckBank'

AMSTERDAM (AFN) - Beursbedrijf NYSE Euronext heeft na concurrent The Order Machine (TOM) ook internetbroker BinckBank gedagvaard. De twee partijen zouden inbreuk hebben gemaakt op het merkenrecht, aldus het Financieele Dagblad (FD) woensdag.

De rechtszaak dient maandag 3 juni. Inzet zijn door Euronext ontwikkelde opties op de AEX-index. Concurrent TOM biedt sinds begin dit jaar ook opties op de Amsterdamse hoofdindex, zonder daarvoor te betalen.Binck, voor iets minder dan een kwart eigenaar van TOM, verkoopt de opties ook aan zijn klanten.

Euronext, dat andere partijen laat betalen voor een licentie om zogenoemde AEX-producten te mogen aanbieden, vindt dat de gedaagden het merkenrecht schenden door dat niet te doen.

Volgens een woordvoerder van NYSE Euronext was BinckBank al vanaf het begin samen met TOM gedaagd. ,,We hebben TOM een licentie aangeboden die in lijn is met de standaarden die gangbaar zijn binnen de industrie voor index-licentievergoedingen voor derivaten. Ze hebben ons alleszins redelijke aanbod niet geaccepteerd en kiezen ervoor de regels te negeren, wat inbreuk op onze intellectuele eigendomsrechten oplevert en niet eerlijk is ten opzichte van andere marktpartijen'', aldus het beursbedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen