ANP5 apr '13 23:44

Zelfmoorden schokken Italië

Laura Boldrini op archief, EPA
Laura Boldrini op archief, EPA

ROME (ANP/) - In Italië is vrijdag geschokt gereageerd op de zelfmoord van drie mensen. Een echtpaar dat diep in de schulden zat, hing zich op in een schuur. Toen hij het nieuws over de dood van de twee vernam, stortte de 72-jarige broer van de vrouw zich in zee en verdronk. Sinds Italië in 2011 in een economische recessie raakte, is het aantal zelfdodingen duidelijk toegenomen.

De 62-jarige Romeo Dionisi en zijn 68-jarige vrouw Anna Maria Sopranzi hingen zich op in de plaats Civitanova Marche aan de Adriatische Zee. Zij zaten diep in de schulden en moesten zien rond te komen van het kleine pensioen van Sopranzi. De werkloze bouwvakker Dionisi kon volgens de media geen werk vinden. De twee lieten op de auto van een vriend een briefje achter waarin zij om vergeving voor hun wanhoopsdaad vroegen.

Laura Boldrini, voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, gaat zaterdag naar Civitanova Marche om de nabestaanden te condoleren. Zij vindt de zelfmoorden ,,een bewijs van het verwoestende psychologische effect van de economische noodtoestand op het leven van mannen en vrouwen. Dat blijft te vaak onopgemerkt achter de alledaagse statistieken''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen