ANP4 mrt '13 08:56

OCI weet niets van reisverbod voor topman

AMSTERDAM (AFN) - Orascom Construction Industries (OCI) heeft geen melding ontvangen dat zijn topman, Nassef Sawiris, van de Egyptische autoriteiten niet meer mag reizen. Dat liet het in Amsterdam genoteerde bedrijf maandag weten.

Het Egyptische persbureau MENA meldde zondag op basis van een bron bij justitie dat de Egyptische douane Sawiris op de zwarte lijst heeft gezet. Sawiris en zijn vader, de voormalig topman van Orascom Onsi Sawiris, worden door de Egyptische overheid verdacht van belastingontduiking en zouden de Egyptische belastingdienst nog 14 miljard Egyptische pond (1,6 miljard euro) schuldig zijn, aldus MENA.

OCI gaf maandag aan geen belasting te hebben ontdoken bij de verkoop van Orascom Building Materials in 2007 aan het Franse Lafarge. Het bedrijf heeft in januari beroep aangetekend tegen een eerdere aanslag ter waarde van 4,7 miljard pond in het kader van de overname.

OCI houdt zich bezig met de bouwsector en de productie van kunstmest. Het bedrijf heeft naast een notering aan de Egyptische beurs sinds eind januari ook een notering in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen