ANP8 mrt '13 16:14Aangepast op 8 mrt '13 16:31

Wellink: niet bij overname betrokken geweest

ANP
ANP

HILVERSUM (AFN) - Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB), was niet betrokken bij de goedkeuring van de overname van Bouwfonds Property Finance door SNS Reaal in 2006. Dat zei hij vrijdag op Radio 1.

Volgens Wellink is de goedkeuring toen nooit op het niveau van de directie van DNB behandeld. ,,Ik heb het pas voor het eerst gezien in 2008, toen SNS een subsidieaanvraag pleegde'', stelt hij.

Donderdag ontstond verwarring toen minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei dat Wellink wat hem betreft de morele plicht heeft om verantwoording af te leggen tijdens de hoorzittingen in de Tweede Kamer over SNS Reaal. Bij navraag bleek de voormalig DNB-preses daarvoor helemaal niet te zijn uitgenodigd.

Verantwoordelijk

,,Ik denk dat de Kamer heeft gedacht: waarom zouden we hem uitnodigen als we ook degene kunnen uitnodigen die er echt bij betrokken is geweest en het ook gedaan heeft en ervoor verantwoordelijk was'', zegt Wellink. Hij gaf aan bereid te zijn zich altijd en overal te verantwoorden.

,,De minister heeft mij gisteravond gebeld en gezegd dat het een ongelukkige gebeurtenis was'', aldus de oud DNB-topman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen