ANP8 aug '13 09:01

Gematigde omzetgroei voor Nestlé

Auteur: ANP Nieuws

VEVEY (AFN) - Nestlé heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet en winst zien stijgen.

EPA
EPA

VEVEY (AFN) - Nestlé heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet en winst zien stijgen. De grootste levensmiddelenproducent ter wereld maakte donderdag de cijfers over het eerste halfjaar bekend. De autonome omzetgroei, exclusief overnames en andere eenmalige posten, kwam echter uit op het laagste niveau in vier jaar, onder meer door een iets afzwakkende groei in opkomende landen.

Volgens topman Baul Bulcke heeft Nestlé te maken met een economische groei die ,,iets lager'' ligt, maar profiteert het bedrijf ook van lagere grondstofkosten. De gematigde autonome omzetgroei weet Bulcke aan de lagere prijzen die Nestlé probeert te rekenen aan kostenbewuste consumenten en aan hogere investeringen. De topman zei wel over het gehele jaar een autonome groei van circa 5 procent te zullen realiseren, een van de eerder gestelde doelstellingen van Nestlé.

In de eerste zes maanden steeg de totale omzet met 5,3 procent tot 45,2 miljard Zwitserse frank, zo'n 36,8 miljard euro. De autonome omzet nam met 4,1 procent toe. De operationele winst ging met bijna 7 procent omhoog tot 6,8 miljard frank. Onder de streep bleef 1,5 miljard frank over, een toename met 3,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen