ANP11 aug '13 07:38

Doden door drone-aanval in Jemen

Auteur: ANP Nieuws

ADEN (ANP) - Een raketaanval met een onbemand vliegtuig heeft zaterdag in het zuiden van Jemen het leven gekost aan zeker twee vermeende terroristen.

EPA
EPA

ADEN (ANP) - Een raketaanval met een onbemand vliegtuig heeft zaterdag in het zuiden van Jemen het leven gekost aan zeker twee vermeende terroristen. Dat melden de lokale autoriteiten. Het was de vierde aanval in drie dagen tijd. In totaal zijn daarbij 15 mensen om het leven gekomen.

Bij de laatste aanval was een auto doelwit waarin vermoedelijk wapens werden vervoerd. De inzittenden waren mogelijk leden van terreurbeweging al-Qaeda.

Jemen is een van de landen waar de Verenigde Staten erkennen drones te gebruiken tegen vermoedelijke terroristen. De VS geven echter geen commentaar op de inzet van de onbemande vliegtuigen.

Toename

De activiteiten van terroristische groeperingen in Jemen zijn de laatste tijd flink toegenomen. Verschillende landen hebben hun burgers dringend opgeroepen Jemen te verlaten en hun ambassades gesloten wegens een terroristische dreiging.

Het personeel van de Nederlandse ambassade opereert sinds zaterdag vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het ziet er naar uit dat de ambassade in Jemen ook begin komende week nog dicht is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen