ANP13 mrt '13 10:50

Beleggers ontevreden over plannen ASMI

AMSTERDAM (AFN) - De uitkomst van de studie naar de onderwaardering van ASM International is woensdag negatief ontvangen door beleggers. Na de bekendmaking van de eerste resultaten van het onderzoek duikelde de beurskoers van de toeleverancier aan de chipindustrie met bijna 14 procent. Dat is de sterkste koersdaling sinds januari 2008.

Een woordvoerder van het bedrijf wilde woensdag niet ingaan op de koersreactie. ,,Laten we eerst ook even afwachten wat het aandeel ASM PT doet'', gaf hij aan.

ASMI gaf aan een deel van zijn belang in ASM PT (de back-endactiviteiten) te willen verkopen. Volgens het bedrijf bleek uit het onderzoek geen doorslaggevende reden voor de onderwaardering van het bedrijf. De gedeeltelijke verkoop van het belang wordt nu verkozen boven onder meer de algehele verkoop, een spin-off van de activiteiten of diverse fusiemogelijkheden tussen de onderdelen.

Jammer

Analist Marcel Achterberg van Petercam zei dat het een belangrijke eerste stap is van het bedrijf. ,,Het is jammer dat ze niet wat verder gaan.'' Gezien de marktreactie denkt hij dat het bedrijf het hier niet bij kan houden.

Analist Peter Olofsen van Kepler Capital noemde de beslissing van ASMI ook een stap in de goede richting. ,,Maar het is niet wat werd verwacht. Er werd gerekend op een volledige splitsing en de vraag is nu wat ASMI met zijn resterende belang wil doen.''

Het aandeel ASMI noteerde woensdag om 11.58 uur 12,4 procent in de min op 27,15 euro.

Gerelateerde artikelen