ANP10 jun '13 14:54Aangepast op 10 jun '13 15:14

'Hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting licht hoger openen.

ANP
ANP

De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting licht hoger openen. De winsten van afgelopen vrijdag lijken daarmee verder te worden uitgebreid. Een sterk herstel in Tokio, waar de Nikkei bijna 5 procent steeg, wakkert de kooplust onder de Amerikaanse beleggers aan.

Op macro-economisch vlak staan er geen belangrijke publicaties op het programma. Wel zal worden gelet op een toespraak van James Bullard, de president van de Federal Reserve Bank of St. Louis.

Aan het bedrijvenfront zal Google mogelijk in de belangstelling staan. Volgens persbureau Bloomberg neemt het Amerikaanse internetconcern de Israëlische producent van navigatiesoftware Waze over. Google betaalt circa 1,1 miljard dollar (zo'n 833 miljoen euro) voor de onderneming. Met de overname wil Google concurrenten als Apple en Facebook voor blijven. Ook deze bedrijven zouden interesse hebben getoond in Waze.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot vrijdag stevig in de plus. Beleggers concludeerden uit het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat het stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, voorlopig door zal gaan met het stimuleringsbeleid. De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent hoger op 15.248,12 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen