ANP8 jan '13 22:24

Wall Street lager voor begin cijferseizoen

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street boekten dinsdag verlies. In afwachting van de cijfers van Alcoa deden beleggers het rustig aan en de stemming was niet erg optimistisch. Het aluminiumconcern geeft na het slot van de handel in New York het startsein voor het jaarcijferseizoen.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,4 procent op 13.328,85 punten. De S&P 500-index eindigde 0,3 procent lager op 1457,15 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3091,81 punten.

Aan het begin van het jaar was er nog sprake van een kleine opluchtingsrally, nadat de partijen in Washington het intreden van de begrotingsafgrond op het laatste moment nog wisten af te wenden. Maar de afspraken die zijn gemaakt, zijn tijdelijk en beleggers zagen deze week weinig reden om de rally voort te zetten, denken analisten. De handel kijkt nu vooral uit naar de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal. ,,De handel blijft apathisch, totdat duidelijk wordt hoe de cijfers eruit gaan zien'', aldus een marktvorser.

Alcoa

Alcoa sloot 0,3 procent hoger. Analisten gepolst door Bloomberg verwachten dat het bedrijf na de slotbel een winst van 6 dollarcent per aandeel zal rapporteren over het vierde kwartaal van 2012. Een jaar geleden leed Alcoa nog een kwartaalverlies van 3 dollarcent per aandeel.

AT&T verloor bijna 3 procent, nadat het telecombedrijf een stijging van de verkoop van smartphones had gemeld. Dat betekent onder meer dat de kosten voor het bedrijf omhooggaan. Een andere verliezer was eigenaar van restaurantketens Yum!Brands, dat ruim 4 procent daalde nadat bleek dat de verkopen in China waren tegengevallen. Boeing verloor 2,8 procent na een afwaardering.

De euro was dinsdag 1,3080 dollar waard, tegen 1,3070 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat lichte Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder en kostte 93,29 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 112,16 dollar.

Gerelateerde artikelen