ANP3 jul '13 19:30

Brussel verruimt investeringsmogelijkheden

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Europese landen die aan de begrotingsregels van de EU voldoen krijgen meer mogelijkheden om te investeren in economische groei.

EPA
EPA

BRUSSEL (ANP) - Europese landen die aan de begrotingsregels van de EU voldoen krijgen meer mogelijkheden om te investeren in economische groei. Dat heeft Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire zaken) woensdag laten weten.

Landen die kampen met economische krimp of ondermaatse groei mogen als het aan de Europese Commissie ligt investeren in zaken die op termijn een aantoonbaar gunstig effect hebben op hun begroting en economie. Zij mogen in dat verband enige tijd afwijken van de eisen die op middellange termijn aan hun overheidsfinanciën worden gesteld.

De uitzondering geldt alleen als de uitgaven er niet voor zorgen dat het overheidstekort groter wordt dan 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Zodra de economische vooruitzichten zijn verbeterd moeten de landen bovendien weer alles in het werk stellen om hun financiën verder op orde te krijgen, aldusRehn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen