ANP29 jan '13 15:44Aangepast op 29 jan '13 16:35

Fuentes hielp ook andere sporters

MADRID (ANP) - De Spaanse arts Eufemiano Fuentes heeft ook andere sporters dan alleen wielrenners geholpen aan doping. Dat zei de hoofdverdachte in het omvangrijke Spaanse dopingschandaal Operación Puerto dinsdag tijdens zijn verhoor voor de rechtbank in Madrid. ,,De meeste waren wielrenners, maar er waren ook klanten bij uit andere sporten'', zei Fuentes.

Volgens de arts meldden zich in 2006, toen hij niet bij een wielerploeg betrokken was, onder meer een atleet, voetballer en bokser bij hem. Namen van zijn klanten noemde hij zo goed als niet, behalve die van oud-wielrenners Roberto Heras, Santiago Botero en Unai Osa. Zij werden alle drie al eerder genoemd in het omvangrijke dopingschandaal.

De arts hangt 2 jaar cel boven het hoofd voor het 'schade toebrengen aan de volksgezondheid'. Hij wordt beschouwd als de spil van een groot netwerk waarin tientallen sporters werden voorzien van bloeddoping. Volgens Fuentes is de gezondheid van zijn klanten echter nooit in gevaar geweest. Hij zei sommige sporters een bloedtransfusie gegeven te hebben, omdat de hematocrietwaarde in hun bloed destijds gevaarlijk laag zou zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen