ANP10 jun '13 09:57

'Onderzoek examens voor woensdag klaar'

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De Onderwijsinspectie onderzoekt met ,,man en macht’’ de uitslagen van de eindexamens van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. ,,Er is ons veel aan gelegen voor woensdag het onderzoek te hebben afgerond’’, zegt een woordvoerder maandagochtend. Woensdag moeten alle uitslagen bekend zijn, alle eindexamenleerlingen in Nederland krijgen een dag daarna de uitslag.

Uit de kluis van de Rotterdamse school zijn meerdere examens gestolen. Eind mei werd al duidelijk dat het vwo-examen Frans gestolen was, zondag bleek dat er ook havo- en vmbo-examens zijn ontvreemd. Een jongen en meisje zijn opgepakt, het vermoeden is dat zij de examens hebben doorverkocht aan medeleerlingen.

De Onderwijsinspectie onderzoekt nu de uitslag van de examens van de afgelopen drie jaar. Als daar opvallende verschillen in zitten, kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de ongeveer 150 examenleerlingen van het Ibn Ghaldoun en mogelijk ook voor leerlingen in de regio. Het zou kunnen dat zij hun examen opnieuw moeten maken.

De woordvoerder van de Inspectie wil niet vooruitlopen op de mogelijke consequenties.,,Dat is speculeren, en dat heeft geen zin.’’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen