ANP30 jul '13 09:22Aangepast op 30 jul '13 11:26

Meer winst Santander door lagere afboekingen

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Banco Santander, de grootste bank van Spanje, heeft de winst in het tweede kwartaal zien verachtvoudigen tot 1,1 miljard euro.

EPA
EPA

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Banco Santander, de grootste bank van Spanje, heeft de winst in het tweede kwartaal zien verachtvoudigen tot 1,1 miljard euro. Dat maakte het financiële concern dinsdag bekend. De stijging is vooral te danken aan lagere afboekingen op binnenlandse vastgoedkredieten.

Santander zag de netto rentebaten wel met 12 procent afnemen tot 6,7 miljard euro. De kredietverlening kromp met 8,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De totale inkomsten kwamen uit op 10,3 miljard euro, een fractie meer dan in het tweede kwartaal van 2012.

Volgens president-commissaris Emilio Botín heeft Santander een belangrijke bladzijde in zijn geschiedenis omgeslagen. ,,De winst is gestegen na 2 jaar van hoge afschrijvingen en versterkingen van het kapitaal'', zei hij. ,,Wij bereiden ons voor op een nieuwe periode van winstgroei.''

Het aandeel slechte leningen nam toe van 4,76 procent van de totale kredietportefeuille eind maart, tot 5,18 procent eind juni. Dat kwam door strengere criteria die de Spaanse centrale bank is gaan hanteren. De bank hoefde daarvoor geen extra voorzieningen te nemen omdat eerder al een toereikend bedrag opzij was gezet. De omvang van de stroppenpot nam af tot 3,1 miljard euro, tegen 3,4 miljard euro een jaar eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen