ANP31 jan '13 21:12

Vooruitblik: 'Omzet KPN blijft dalen'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft zijn omzet in het vierde kwartaal van 2012 verder zien dalen. De nettowinst ging waarschijnlijk fors omhoog ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat voorspelden analisten bij een rondgang in opdracht van AFN.

De analisten verwachten gemiddeld een omzet van 3,17 miljard euro voor het telecomconcern in het afgelopen kwartaal. Dat is 6 procent lager dan een jaar eerder. De nettowinst verdubbelde naar verwachting ruimschoots tot 357 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) klom volgens de KPN-watchers met 46 procent tot 638 miljoen euro.

KPN kampt al lange tijd met teruglopende omzetten door het toenemende gebruik van mobiel internet. Daardoor nemen de inkomsten uit het bel- en sms-verkeer stevig af. In dit kader kwam KPN vorig jaar met nieuwe abonnementsvormen, die meer gericht zijn op het gebruik van internet op de mobiele telefoon.

Omzetdaling

Voor heel 2012 wordt een omzetdaling met ruim 4 procent voorzien, tot 12,6 miljard euro. Onder de streep hield het bedrijf met 1,2 miljard euro naar schatting 22 procent minder over dan in 2011.

KPN presenteert de kwartaal- en jaarcijfers dinsdag 5 februari voorbeurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen