ANP8 mrt '13 09:37

'Cijfers Fugro schetsen gemengd beeld'

AMSTERDAM (AFN) - De jaarcijfers van bodemonderzoeker Fugro bieden een wisselend beeld met positieve en negatieve elementen. Dat stelde SNS Securities vrijdag.

Positief is bijvoorbeeld dat Fugro bepaalde markten zag versterken en dat de financiële controle wordt verscherpt. Daar staat echter tegenover dat er sprake is van aanhoudende prijsdruk en dat de marges zijn gedaald. Volgens SNS valt de nettowinst hoger uit dan verwacht. SNS heeft een buy-advies voor Fugro.

Rabobank sprak van een zeer goed resultaat bij MC Database. Verder waren er geen verrassingen bij het bedrijf en dat is een opluchting, aldus de bank. Er werden geen financiële onregelmatigheden aangetroffen door onafhankelijke auditors. Rabo heeft ook een buy-rating.

Geen verrassingen

ING meldde dat de resultaten van Fugro over het algemeen in lijn liggen met de verwachtingen. Ook ING zei dat er geen verrassingen waren in het rapport. Het aftreden van financieel directeur Jonkman in 2014 is geen grote verrassing, aldus ING. ING hanteert ook een koopadvies.

Het aandeel Fugro noteerde om 9.42 uur 11 procent hoger op 41,55 euro. De AEX-index won 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen