ANP9 jun '13 07:19

Honderden Duitsers geëvacueerd om hoogwater

EPA
EPA

MAAGDENBURG (ANP) - In de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt moesten zaterdagavond honderden mensen hun huizen verlaten toen de waterstand van de Elbe een recordhoogte bereikte. Bondspresident Joachim Gauck heeft voor zondag een bezoek aangekondigd aan het crisisgebied.

Maagdenburg staat grotendeels onder water. Een woordvoerder van het crisisteam meldde in de nacht van zaterdag op zondag dat de waterstand in de hoofdstad van de deelstaat bijna een meter hoger staat dan tijdens de Jahrhundertflut van 2002.

Toch weigerden veel inwoners van Maagdenburg hun huizen te verlaten. Ze zijn kwaad op burgemeester Lutz Trümper, die hen te laat zou hebben gewaarschuwd, zo meldden Duitse media. In de stad Wittenberge werden 1500 mensen geëvacueerd. De komende dagen wordt nog meer regen verwacht in de deelstaat in het midden van Duitsland.

Bondspresident Joachim Gauck wordt zondag verwacht in de oostelijke stad Halle an der Saale. Daar wil hij een godsdienst bijwonen en met slachtoffers en hulpverleners praten.

Gerelateerde artikelen