ANP6 sep '12 11:44

Eis 2 jaar cel en tbs in Zeeuwse zedenzaak

MIDDELBURG (ANP) - De 60-jarige Joost W. uit Westkapelle die bij de politie bekende 100 jongens van 12 tot 18 jaar te hebben misbruikt, moet als het aan justitie ligt 2 jaar de cel in en tbs met dwangverpleging krijgen. Dat eiste de officier van justitie donderdag voor de rechtbank in Middelburg.

De zaak werd in februari groots naar buiten gebracht door justitie. Uiteindelijk zijn de man 7 feiten aangerekend met 8 verschillende jongens. In ruil voor contant geld, een kratje bier, beltegoed, sigaretten of snacks in de cafetaria pleegde hij ontucht met de jongens.

Soms bleef het alleen bij schennispleging. De man gaf tegen de rechter nog wel toe dat hij meer jongens had misbruikt dan de acht bekende slachtoffers. Hoeveel wilde hij nu niet zeggen. Het misbruik duurde van eind jaren zestig tot 2011. Veel zaken waarover het Openbaar Ministerie wel verklaringen heeft, zijn verjaard. De officier van justitie schatte dat de man in veertig jaar contact had met 250 jongens.

Deskundigen oordeelden dat W. verminderd toerekeningsvatbaar is door een seksuele stoornis. De kans op recidive is groot, maar ook de kans op succesvol behandelen is zeker aanwezig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen