ANP7 jun '13 08:13

Rosberg rekent weer op snelle Mercedes

Auteur: ANP Nieuws

MONTREAL (ANP) - Nico Rosberg verwacht dat hij zaterdag bij de Grand Prix van Canada opnieuw de poleposition zal veroveren.

EPA
EPA

MONTREAL (ANP) - Nico Rosberg verwacht dat hij zaterdag bij de Grand Prix van Canada opnieuw de poleposition zal veroveren. ,,Onze auto is de snelste'', zei de Duitse coureur van Mercedes GP donderdag vol overtuiging. Rosberg pakte de laatste drie grandprixraces steeds de eerste startpositite en wist hem 2 weken geleden in Monaco voor de eerste keer dit seizoen ook daadwerkelijk om te zetten in winst in de race.

Hij benadrukte wel dat het circuit Gilles Villeneuve in Montreal heel andere kenmerken heeft dan het stratencircuit in het vorstendom. ,,Andere teams kunnen ook sterk voor de dag komen, maar voor ons ziet het er zeker goed uit. Het is in ieder geval een van mijn favoriete circuits'', aldus de zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg.

Hij verwacht evenals regerend wereldkampioen Sebastian Vettel dat de bandenslijtage een grote rol gaat spelen in de race. Leverancier Pirelli heeft weliswaar aangekondigd minder sleets rubber te verstrekken, maar de teams in de koningsklasse kunnen er pas eind van deze maand in Silverstone over beschikken in de race. Het betekent vermoedelijk veel bandenwissels in Canada. Rosberg: ,,De banden zijn zeker een sleutelfactor. Zij kunnen bepalen wie er wint.''

Gerelateerde artikelen