ANP8 mrt '13 16:25

Verhoor Richard van O. voortijdig gestaakt

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Het verhoor van Richard van O., de partner van Robert M., is vrijdagmiddag voortijdig afgebroken. Vragen van de raadsheren van het gerechtshof, waar Van O. samen met M. in hoger beroep terechtstaat, leidden bij de verdachte dermate tot verwarring dat het zijn advocaten beter leek het verhoor af te breken en volgende week voort te zetten.

Het gerechtshof ging daarin mee. Onduidelijk is waarom Van O. zoveel moeite had met de vragen.

Richard van O. (40) is vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot 6 jaar cel, onder meer wegens medeplichtigheid aan het door Robert M. gepleegde misbruik. Ondanks het feit dat de straf aanmerkelijk lager uitviel dan de eis (12 jaar), tekende Van O. hoger beroep aan. Hij vindt dat hij nauwelijks tot geen rol heeft gespeeld bij de wanpraktijken van Robert M.

Proces

Justitie ziet dat anders en wilde hem veroordeeld krijgen voor het medeplegen van het misbruik. Van O. heeft in de ogen van het Openbaar Ministerie van de hoed en de rand geweten, niets gedaan om de kinderen te helpen en een actieve, ondersteunende rol gespeeld bij het door M. gepleegde misbruik.

Het proces bij het gerechtshof gaat dinsdag verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen