ANP29 jan '13 18:56Aangepast op 29 jan '13 19:56

WADA en UCI ruziën verder

RIJSWIJK (ANP) - De strijd tussen wereldantidopingbureau WADA en internationale wielrenunie UCI in de nasleep van de affaire rond Lance Armstrong heeft zich dinsdag opnieuw verscherpt. WADA-voorzitter John Fahey zegde zijn medewerking aan een samen met de UCI op te richten waarheids- en verzoeningscommissie af.

,,WADA heeft het in het verleden niet gedaan en zal ook in de toekomst geen samenwerking met de UCI aangaan zolang deze zijn eenzijdige en arrogante houding handhaaft'', meldde Fahey een dag nadat de UCI liet weten de commissie-Otton, die de rol van de bond in de zaak-Armstrong zou onderzoeken, ophief.

De UCI meldde maandag te kiezen voor een nieuwe commissie, in samenspraak met het WADA. Die mededeling is niet alleen onjuist, het is bedrog, verklaarde Fahey die zegt dat de UCI geen overleg heeft gevoerd over het besluit. ,,We waren in afwachting van antwoord van de UCI op een schrijven van ons'', verklaarde Fahey, die stelde dat het WADA nooit de integriteit van de commissie-Otton in twijfel heeft getrokken, wel de onderzoeksmogelijkheden die haar door de UCI werden gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen